Sunday, September 5, 2010

Baju Nikah



soalan secepat kilat.. aci tak i beli baju kurung moden kain chiffon, kaler pearl white (sangat sesuai untuk sesi akad nikah) dekat jalan tar je, jualan sempena hari raya, tapi sangat cantik menarik kau memang daboom dengan harga yang murah yakni tak sampai pun dua rat? nanti dah beli i pegi la tambah letak labuci segala bagi meriah sikit.. macam mane, okeh ke? baju yang i berkenan tu ala-ala macam gambar-gambar kat atas ni la coz ni antara design yang i berkenan untuk baju nikah + it will flatter my body curve more.. i kan montel tapi comel.. hahaha.

actually, pertanyaan ini adalah sempena i terkejut dengar harga nak tempah baju nikah (kurung moden kain chiffon kaler pearl white, same seperti di atas) adalah rm800 ++.. atau memang standard bile sebut baju nikah kena harga mahal?

bukan ape, i ni orangnye biase-biase aje.. sangatlah jarang seumur hidup i nak mengenakan baju kurung berharga rm150 ke atas.. i tak tipu sebab walau macam mane pun cantik baju itu and walau macam mane pun niat di hati nak mencantik melaram, kalo i hanya pakai sekali dua kale sahaje, i takkan berbelanje sebegitu mahal.. lain la kalo mahu beli jeans sebab jean memang pakaian harian i.. so, ape pendapat you all pulak? gambar ihsan dari google

13 membalas bebel:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

aci aci!! peluang penjimatan disitu. lagi2 kalau baju tu macam pic yang paling last tu. memang sangat digalakkan untuk membeli. hehe.

macemellow said...

hehehe. makseh dear senorita.. insyaAllah nak grab jugak ni nant..

tu la, mmg peluang utk berjimat la ni.. x sangke pulak leh jumpe design idaman hati kt jln tar jr n murah plak tu.. bukan main g cr kt butik pengantin sebelum ni.. hehehe.

Nora a.k.a Aira said...

hehehehe nora tengok semua cantiklah. aci sangat2 haha.

sharifuddin N shakina said...

cantik...!..pling suke yang no 1 & 3 tu..sweet..suci je..

Rilla said...

Aci jek. Me myself pun tak penah beli baju ratus-ratus ni. Slalu beli kain tak sampai rm100 and my tailor charge pun murah, rm35 je untuk baju kurung.

Kalau yang last tu boleh pakai balik untuk pergi dinner ke mane2.

sk said...

rm800?? tu kt designer kot. i dulu tempah baju beaded chiffon utk tunang rm250 jek. tp kt tailor biase jeklah. tak mampu nk hire designer. :D

suriadzul said...

huhuh..mahal nyer 800....
yups!!!g je jln tar..bnyk gile yg murah2 n lawa..xyah bazir sgt...g pown, bj nikah 2..ntah2 kita pakai skali 2 je kowt...kang kalu pakai time wedd org lain..jap g org igt kita yg "pengantin" hahahah...

macemellow said...

nora : cantik kan? hehehe. jom aci aci bukak pintu ah same2.. hahaha. mengarut sbb lapor tggu buke..

kina : aah, design 1 tu mmg idaman hati sesangat..

rilla : tula pasal.. tak sanggup abis duit byak sgt smp mcm tu skali.. mmgla event seumur hidup kn, tapi kena berpada-pada gak la..

sk : rase mcm bukan designer.. dkat pertama complex punye butik.. bukn dia designkan pun coz contoh baju yg kite nak dah ade pn.. dia kate mahal sebab workmanship pd kain chiffon.. ntahla.. kalo dia tipu pun macemellow bukan tau.. huhuhu. tailor kat mane tu dear? boleh tahan gak harga tu..

suria : kang pkai bju nikah kite g wedding org lain, konpem pengantin sumpah kite dlm hati.. x berani mak, nyah~ hahaha.

aziraarif said...

waduh, i have same thought with you..i dh tempah baju nikah, bile dh siap tak cantik pulak...tiba2 bile jln kat jalan TAR tu nampak plak baju yg u mentioned tu, i pun ingt nk beli je...aci kan? tapi ade ke saiz montel mcm i ni?

macemellow said...

azira : ala ciannye u.. byr mhal x? kalo i, mmg konpem mkn bebel la tailor gtu.. huhuhu. sbnrnye x sume org pndai potong baju kain chiffon ngam2 dgn bdn kite.. kdang2 tu dh bg contoh sebijik kain, sebijik size pn still x menjadi gak.. huhu. last resort, yg readymade jugak jwbnye.. hehehe. ade kot coz time i tengok tu dr size 36 smp size 48.. takpun request la, mtk dia order dgn supplier.. ^_^

misz Lina said...

owh...sangat bagus!

berjimat itu lebih baik...

sangat suke baju yg num 3 tu! kelihatan sgt suci!

Mimis said...

U nk tempah kt sape baju nikah sampai RM800 tu? I rasa ok aje kot beli kat Jln TAR tu... alaa bukan tetamu nnt tau U beli baju tu kat ctu. Bila dh lepas touch-up dgn manik nnt mesti cun punyer lahh..

Klau I laa.. maybe tak kot tmpah baju nikah smpai RM800 tu.. hehe...

sk said...

i pon tempah kt pertama complex jugak! hehe.. tp sbb akak tailor tu tak glamer kot. so rm250 saje.. hehe..

Related Posts with Thumbnails
 
Blog Template by Delicious Design Studio